Skip to content

Rreth Nesh

QENDRA URBANLAB - DIVJAKË

Qendra Urban Lab lind nga partneriteti i (emrin e organizatave që e formojnë) me synimin për të zhvilluar nga pikëpamja ekonomiko-sociale territorin e Divjakës.

Urban Lab është rezultati i projektit URBAN LAB – Laborator Urban për zhvillimin e territorit në Bashkinë e Divjakës zbatuar nga Vento di Terra në bashkëpunim me Bashkinë e Divjakës, Universitetin Politeknik të Milanos, ICEI, AITR dhe Intbau Albania.

Godina e Urban Lab është projektuar nga studio arkitekturës milaneze Archo dhe përfundoi në vitin 2019. Që në fillim qendra Urban Lab është menduar si një qendrër ku të rinjtë dhe gratë e zonës të jenë aktorët kryesor që zhvillojnë dhe zbatojnë idetë e tyre në fushën sociale dhe ekonomike.

TURIZMI

Parku Kombëtar Divjakë, Karavasta dhe Laguna

Qendra Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta, ndodhet në pjesën perëndimore të Shqipërisë, shtrihet përgjatë fushës së Myzeqësë me dalje nga Deti Adriatik dhe si pasojë e shumëllojshmërisë së shpendëve dhe bimëve.

 

BUJQËSIA

Qendra UrbanLab është me pajisur me një Laborator Toke në mënyrë që t’i vijë në ndihmë sektorit të bujqsësië në zonën e Divjakës dhe në qarkun e Fierit në tërësi.

 

LABORATORI I TOKËS NË URBANLAB JU OFRON:

SOCIALE

Në fillimet e saj Qendra UrbanLab ka organizuar kurse dhe trajnime për fëmijët dhe të rinjtë e zonës. Zhvillimi i fëmijëve dhe të rinjve është një prej shtyllave kryesor ku mbështet programi i UrbanLab.

FRESH, HEALTHY DIET MEAL PLANS

PROJEKTE

Njihuni me aktivitet dhe projektet tona!