Rigjenerimi dhe konservimi i ndërtesave në zemër të Parkut të Karavastasë

Në kuadër të zbatimit të projektit #UrbanLab gjatë dy javëve në vijim, profesorët dhe profesionistët më të mirë të Arkitekturës dhe Urbanistikës në Itali, Shqipëri dhe Spanjë do të ndajnë me studentë nga Italia dhe Shqipëria vizionin e tyre për rigjenerimin dhe konservimin e ndërtesave në zemër të Parkut të Karavastasë.

Qëllimi i kësaj punëtorie është të shqyrtojë mundësitë e konservimit dhe rigjenerimit të disa prej “rrënojave” ekzistuese brenda Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta të cilat lidhen me kujtesën historike vendase si:bunkerët, garnizonet ushtarake që datojnë që nga pushtimi italian rreth viteve‘30, të përdorura për internimin e artistëve dhe shkrimtarëve gjatë luftës civile shqiptare të ’97. Me rëndësi është forcimi i lidhjes mes mjedisit të pyllit ku gjenden ndërtesat dhe rizbulimi i mënyrave të reja të jetesës dhe ndarja e përvojës së parkut dhe sistemit të tij ekologjik.

Na ndiqni në ditët në vijim me të rejat e fundit nga punëtoria

Recommended Posts